Twitter
English

Plantegallen organisaties

 
Hieronder vind u de plantengallen organisaties die bij ons bekend zijn. Als u organisaties weet die niet in onze lijst voorkomen, dan zouden wij hier graag meer over weten, zodat ze ook in op deze site vermeld kunnen worden.

Gallenwerkgroep Nederland

Onder de European Invertebrate Survey (EIS) is een landelijke werkgroep ontstaan. Mensen kunnen waarnemingen sturen naar Hans Roskam, volgens de formulieren zoals deze op deze website zijn te doawnloaden. Verder kunnen waarnemingen worden gemeld bij waaneming.nl. De werkgroep heeft als streven om een paar keer per jaar digitaal een nieuwsbrief te verspreiden aan geinteresseerde cecidologen die zich hiervoor hebben aangemeld. Deze groep bestaat uit amateurs en professionals. U kunt zich aanmelden bij jojanneke@plantengallen.com. Af en toe worden er veldbezoeken georganiseerd. In 2008 is er een werkgroepbijeenkomst georganiseerd in het arboretum in Wageningen. In 2009 is door de werkgroep een internationale bijeenkomst gehouden in Oostvoorne, Zuid-Holland.

The British Plant Gall Society

Deze vereniging is opgericht in 1985. Deze oprichting was een natuurlijke reactie op de groeiende interesse in het bestuderen en verzamelen van plantengallen. De vereniging coördineerd activiteiten van “cecidologisten” met een verschillende achtergrond en interesse. Het brede spectrum van biologische subdisciplines, variërend van moleculaire biologie tot ecologie, wordt tot uitdrukking gebracht in het lidmaatschap en de publicaties van de vereniging.

De vereniging publiceert sleutels en boeken over cecidologie en ook regelmatig nieuwsbrieven. Ook publiceren zij het stimulerende tijdschift Cecidology.

Het jaar door worden vele activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld de veldexcursies, workshops, cursussen, opnames, opzet voor een national Check List en het ter leen stellen of de verkoop van dia’s.

Een lidmaatschap is mogelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in wat voor aspect van plantengallen dan ook. De kosten zijn ongeveer £15,- per jaar. Meer informatie over de betaling kan ingewonnen worden bij onderstaand adres.

Om een lidmaatschap aan te vragen, neem contact op met de Lidmaatschaps Secretaris: alan.rix@blueyonder.co.uk. Graag "BPGS" vermelden in het onderwerp.
Kijk voor meer informatie op: http://www.british-galls.org.uk/